بانک اطلاعات دارویی

ماینوکسیدیل چیست ؟

ماینوکسیدیل چیست ؟ | رشد مجدد موها

ماینوکسیدیل دارویی است که به رشد مجدد موها کمک می‌کند و برای درمان طاسی کاربرد دارد. اگرچه مصرف‌کنندگان ماینوکسیدیل در اکثر مواقع آقایان هستند اما خانم‌ها نیز می‌توانند این دارو را مورد استفاده قرار دهند. ماینوکسیدیل متعلق به دسته‌ای از داروها است که به عنوان گشادکننده عروق شناخته می‌شوند. به طور دقیق نمی‌توان مشخص کرد که ماینوکسیدیل چگونه سبب رشد موها می‌شود اما آنچه مسلم است این است که این دارو به عنوان یکی از محبوب‌ترین و موثرترین محصولات برای درمان ریزش مو در سراسر جهان شناخته می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. در این مطلب با انواع ماینوکسیدیل بیشتر آشنا خواهید شد.

آنچه در این مقاله می خوانیم

اگر نیاز به مشاوره یا خرید دارید، کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما هستند.


ارسال نسخه

تیم پشتیبانی داروباکس در خدمت شماست

مکانیسم اثر ماینوکسیدیل

هر تار موی انسان به مدت چند سال رشد می‌کند و سپس رشد آن متوقف شده می‌ریزد و بلافاصله یک تار موی دیگر جایگزین قبلی می‌شود. این فرآیند چرخه یا سیکل رشد مو نام دارد. اگر بخواهیم نگاهی علمی‌تر داشته باشیم باید بگوییم که چرخه رشد مو در ۳ مرحله که آتاژن، کاتاژن و تلوژن نام دارند، اتفاق می‌افتد. در مرحله آناژن رشد مو به صورت فعال ادامه می‌یابد. در مرحله کاتاژن مو دیگر رشد نمی‌کند و کم‌کم آماده می‌شود تا جای خود را به موی دیگری بدهد. در فاز تلوژن نیز موی تازه روئیده شده جایگزین موی قبلی می‌شود. مرحله آناژن ۲ تا ۶ سال، مرحله کاتاژن ۲ تا ۳ هفته و مرحله تلوژن ۲ تا ۳ ماه به طول می‌انجامد.

حال مکانیسم اثر ماینوکسیدیل به این صورت است که می‌تواند مرحله آناژن که فاز رشد فعال مو است را افزایش دهد و همچنین موجب ضخیم و کلفت شدن موهای نازک شود. ماینوکسیدیل موهای کرک مانند را تقویت کرده و آنها را از حالت کرک در می‌آورد تا بلند و ضخیم به نظر برسند اما مشخص نیست که این دارو دقیقا به چه شکل موجب این عمل می‌شود.

بیشتر بخوانید: درمان موهای نازک چگونه امکان پذیر است ؟

انواع ماینوکسیدیل موجود در داروخانه

ماینوکسیدیل معمولا در ۲ نوع ۲% و ۵% در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد:

ماینوکسیدیل ۲%

در ماینوکسیدیل ۲% در هر ۱۰۰ گرم ۲ گرم minoxidil وجود دارد. معمولا توصیه می‌شود این نوع از ماینوکسیدیل توسط خانم‌ها مورد استفاده قرار گیرد. ماینوکسیدیل تنها دارویی است که برای بهبود طاسی زنان مورد تائید FDA قرار گرفته است. ماینوکسیدیل ۲ درصد پاورهر دلتادارو را به عنوان یک نمونه از این محصول می‌توان معرفی کرد.

ماینوکسیدیل ۵%

یکی دیگر از انواع ماینوکسیدیل در داروخانه‌ها ماینوکسیدیل ۵% است به این معنا که در هر ۱۰۰ گرم از این محصول ۵ گرم ماینوکسیدیل وجود دارد. مصرف این دارو بیشتر برای آقایان پیشنهاد می‌شود. این محصول به افزایش طول موهای مینیاتوری در مردان کمک کرده و سرعت جذب بالایی دارد. ماینوکسیدیل ۵ درصد پاک دارو یک نمونه از این دارو است.

نوعی دیگر از ماینوکسیدیل به شکل ۱۰ درصد نیز در برخی داروخانه‌ها موجود است که فقط و فقط توسط آقایان باید مورد مصرف قرار گیرد. این دارو بسیار قوی عمل کرده و موجب تقویت ریشه مو در مردان می‌شود. اگر فردی با مصرف ماینوکسیدیل ۱۰% دچار عوارض جانبی شود باید از انواع دیگر یعنی ۲ یا ۵ درصد استفاده نماید و یا به طور کلی مصرف دارو را قطع کند.

فرق ماینوکسیدیل محلول و فوم

انواع ماینوکسیدیل را از جهت دیگری نیز می‌توان دسته‌بندی کرد و آن‌ هم فرم محصول است. این دارو هم به شکل محلول و هم به صورت فوم به فروش می‌رسد. اما کدام نوع بهتر است؟ باید بگوییم که محلول ماینوکسیدیل ممکن است موجب شود تا موها تا حدودی چرب به نظر برسند در حالی‌که در شکل فوم این مشکل وجود ندارد. فوم برای آقایانی که دچار طاسی هستند مناسب‌تر است زیرا اگر آنها از نوع محلول استفاده کنند، مایع روی سر آنها نمی‌ماند و فورا لیز می‌خورد. اما افرادی که موهای بلندتر دارند به راحتی می‌توانند از شکل محلول این دارو استفاده نمایند. از لحاظ مقدار تاثیرگذاری هیچ تفاوتی میان ماینوکسیدیل محلول و فوم وجود ندارد.

طریقه مصرف ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل معمولا ۲ بار در روز یکبار صبح و یکبار شب باید مورد مصرف قرار گیرد. قبل از استفاده از این دارو ناحیه پوست سر باید تمیز و خشک شود البته روی موهای مرطوب نیز می‌توان ماینوکسیدیل را استفاده کرد. بهتر است مقدار مصرف دارو را دقیقا طبق آنچه که پزشک به شما توصیه کرده است، انجام دهید اما به طور معمول اگر از نوع محلول این دارو استفاده می‌کنید، ۲۰ قطره یا ۱ میلی‌لیتر از آن را باید در قسمتی از موهای سر که نازک و کم‌جان شده‌اند، بچکانید و سپس به آرامی آن را ماساژ دهید تا به خوبی جذب شود.

تاثیر مثبت ماینوکسیدیل روی موهای سر تنها تا زمانی ادامه می‌یابد که مصرف دارو قطع نشود یعنی همزمان با قطع دارو به تدریج اثرات ماینوکسیدیل از بین می‌رود و موها به حالت قبلی در می‌آیند.

مشاهده نتایج مصرف ماینوکسیدیل چقدر طول می کشد ؟

حداقل ۴ ماه باید صبر کنید تا بتوانید نتایج مصرف ماینوکسیدیل را در رشد موهای خود و توقف ریزش مو مشاهده نمایید. هنگامی که مصرف این دارو آغاز می‌شود، در اوایل این امکان وجود دارد که حتی ریزش موهای فرد بیشتر شود اما بدون توجه به این مسئله مصرف را باید ادامه داد تا نتایج مورد نظر حاصل شود.

استفاده از ماینوکسیدیل برای ریش و سبیل

بسیاری از افراد این پرسش را مطرح می‌کنند که آیا برای بهبود رشد موهای ریش و سبیل نیز می‌توان از ماینوکسیدیل استفاده کرد یا نه؟ بله؛ البته بهتر است این کار تحت نظارت متخصص پوست و مو صورت پذیرد. اگر مشکلات هورمونی داشته باشید ممکن است این دارو برای شما تجویز نشود. برای موهای صورت در ابتدا بهتر است از ماینوکسیدیل ۲% استفاده شود و البته بعدها می‌توان ماینوکسیدیل ۵% را نیز برای نتیجه‌گیری بهتر به کار برد.

بیشتر بدانید: بررسی علل ریزش موی صورت آقایان

عوارض مصرف ماینوکسیدیل

با انواع ماینوکسیدیل آشنا شدید و اکنون بهتر است تا در مورد عوارض این دارو نیز اطلاعاتی داشته باشید:

خارش پوست، اگزما، درماتیت تماسی آلرژیک، سوزش، افت فشار خون، نازک شدن پوست، سرگیجه و ضعف از عوارض جانبی ماینوکسیدیل است که شاید در برخی از افراد بروز یابد. یک نکته منفی در مورد ماینوکسیدیل این است که برخورد این دارو با نواحی از پوست که ممکن است دلخواه فرد نباشد، موجب رشد مو می‌شود. این مشکل بیشتر برای خانم‌ها اهمیت دارد. مصرف ماینوکسیدیل در دراز مدت ممکن است عوارض دیگری همچون مشکلات تنفسی، ضربان قلب نامنظم و … را پدید آورد. افراد زیر ۱۸ سال نباید از این محصول استفاده نمایند.

سخن پایانی

ماینوکسیدیل نخستین بار در اواخر دهه ۱۹۵۰ تهیه شد. ابتدا می‌خواستند از اثرات درمانی این محصول برای درمان زخم استفاده کنند اما این دارو روی زخم تاثیری نداشت و بعدها جهت بهبود ریزش مو مورد استفاده قرار گرفت. اکنون انواع ماینوکسیدیل را در درصدهای مختلف به شکل فوم یا محلول می‌توانید در داروخانه‌ها یافته و مورد استفاده قرار دهید. اگر با مصرف این دارو دچار حساسیت‌های پوستی یا دیگر مشکلات شوید، به ناچار باید آن را کنار گذاشته و با مشورت متخصص پوست و مو از داروی جایگزین دیگری بهره بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *