درد شکمی ، معالجه و معرفی درمانهای خانگی برای کنترل این مشکل

درد شکمی و به خصوص انواعی از آن که معمولاً منشأ گوارشی دارند با درمانهای خانگی مانند کرفس، آنقوزه، ترکیب عسل با برگ بو، آب زنجبیل، اسانسهای درمانی، نوار یا حلقه گرمایشی و آب پرتغال سریعاً برطرف میگردند. درمانهای پزشکی برای این شرایط بر پایهی شدت در بین افراد دستهبندی میشود؛ مانند نیاز به مراقبت فوری، ویزیت پزشک یا درخواست کمکهای اولیه.
تعریف درد شکمی
درد شکمی دردی یا ناراحتی است که در زیر دندهها و مخصوصاً بالای لگن احساس میشود. درد شکمی از ارگانهایی در شکم مانند معده، کبد، کلیهها، کیسه صفرا، پانکراس و رودهها ناشی میگردد. درد شکمی معمولاً با یک عفونت ایجاد میگردد و یک التهاب در ارگان یا کاهش خونرسانی به عضو شکمی باعث بروز آن میشود و میتواند معده درد، درد یا دلپیچه و کرامپ های شکمی نامگذاری شود. اگر درد به صورت خفیف باشد ممکن است با استفاده از درمانهای خانگی برطرف گردد اما در موارد شدید شما نیازمند مشورت با پزشک برای تشخیص موارد خطرناک بیشتری هستید.
درمانهای خانگی برای دردهای شکمی:
درمانهای خانگی برای دردهای شکمی در طول زمانها گسترش پیداکرده است و برای رهایی از این شرایط ناراحتکننده مفید میباشد. اجازه دهید ما به برخی از مهمترین درمانهای رایج در مطلب زیر نگاهی بیندازیم:
آنقوزه: با کمک پودر آن و آب یک خمیر بسازید و سپس به اندازه سکهای روی قسمت زیرین شکم برای مدت چند دقیقه قرار دهید تا جذب شود. این کار باعث دفع گاز از بدن و رها شدن شما از درد شکمی میشود.
تخم کرفس:
این مورد، یکی دیگر از درمانهای خانگی رفع دردهای شکمی است. جویدن یک قاشق چایخوری تخم کرفس به تنهایی یا با نمک مفید میباشد و پس از مصرف آن یک لیوان آب ولرم میل نمایید.
ترکیب عسل و برگ بو: ترکیب عسل و برگ بوهمراه با فلفل زیاد باعث رها شدن از درد شکمی میشود.
آب زنجبیل: یکی دیگرازدرمانهای خانگی فوقالعاده عالی برای دردهای شکمی مالیدن عصاره زنجبیل به اطراف ناف و شکم است. طبق مطالعاتی که در یک دانشکده آمریکایی صورت گرفت، زنجبیل به تسکین دردهای معده که سبب سوءهاضمه، کولیک، دل پیچه، گرفتگی و نفخ شکم ودیگراثرات دردآور روی معده است، کمک میکند.
عصارههای روغنی:
استعمال و مالیدن ترکیبی از روغن میخک (۲ قطره)، روغن نعناع فلفلی (۳ قطره) و روغن نباتی (یک قاشق چایخوری) در سرتاسر منطقه درگیر در واقع داشتن درد شکمی سودمند میباشد.
درمانهای دیگر با پایه خانگی شامل مالیدن و به کارگیری (۲ قطره) سنبل ختایی و (یک قاشق چایخوری) روغن بادام و (۳ قطره) نعناع فلفلی و به صورت ترکیب در ناحیه درگیر میباشد.
گزینه انتخابی دیگر ترکیبی از (۲ قطره) روغن گشنیز، (۳ قطره) روغن اکالیپتوس، (۱ قطره روغن) رازیانه و (۱ قاشق چایخوری) روغن بادام میباشد که برای ماساژ منظم بین و اطراف شکم کاربرد دارد.
شما امکان دارد از (۳ قطره) روغن گشنیز و (۲ قطره) مرزنگوش و (۱ قاشق غذاخوری) از روغن نباتی برای نجات و تسکین درد شکمی در منطقه درگیر استفاده نمایید.
حلقه یا نوار گرمایشی:
این ایده خوب است که نوار گرمایشی برای کاهش درد شکم در منطقه درگیرموُثرمیباشد. همچنین شما باید از یک لباس تمیز برای فروبردن در آب جوش استفاده کنید و گرمای آب باعث به دست آمدن نتایج یکسانی میشود.
برگها و تخم آووکادو:
برگها و تخم آووکادو نیز بخش مهمی از درمانهای خانگی برای دردهای شکمی و مشکلات مربوط به آن میباشد.
همچنین آب پرتقال تازه نیز میتواند به دنبال یک رژیم بر پایه مایعات و برای رهاسازی ازدردشکمی مفید باشد.
درمانهای پزشکی:
برخی اوقات، درد شکمی به گونه ای دیده میشود که نمیتوان با شیوههای خانگی درمان کرد، بنابراین حیاتی و ضروری است که با یک پزشک برای حل این مشکل مشورت نمایید. در این حال برای راحتی و سهولت درمانهای پزشکی بر اساس شدت ابتلا را به سه قسمت تقسیم میکنیم:
(درخواست توجه فوری) که در مواقعی است که مریض تهوع و اسهال خونی دارد و تنفس مشکل و غیرعادی میگردد. در آن هنگام شما نیاز فوری به با تماتلفن دارید که از طریق شخص امدادگر راخبرکنید. مثلاً شما ممکن است نشانههای از التهاب آپاندیس که شامل: درد و حساسیت در قسمت تحتانی شکم همراه با تهوع و استفراغ داشته باشید.
نیاز به ویزیت توسط پزشک:
اگر بیمار به شدت از درد شکمی رنج میبرد و بیشتر از دو روز حالت تهوع، تب و غیره دارد در آن هنگام شما نیاز به ویزیت پزشک و معاینه شدن توسط او دارید. ازنشانههای دیگر میتوان مدفوع خونی، درد درزمان خروج ادرار، وجود خون در ادرار، تهوع و استفراغ و تنفس دشوار و غیره باشد. همچنین اگر شما دچار عارضه سوزش معده هستید باید توسط پزشک ویزیت شوید.
درخواست کمکهای اولیه: شما میتوانید با سوزش معدهای که دراثررفلاکس و برگشت اسیدمعده میباشد با مصرف داروهای ضد اسید مقابله کنید. همچنین یک نرم کننده مدفوع با حجم کم درواقع یبوست داده شود. برخی داروهای مصرفی برای کنترل دردهای شکمی قابل ذکر شامل آسپرین، پانادول، استامینوفن کدئین وشیرین بیان است.
راههای پیشگیری از بروز درد شکمی :
تعدادی اقدام احتیاطی که طبق دستور برای جلوگیری ازدردشکمی انجام میدهند شامل موارد زیر هستند:
یبوست:
برای جلوگیری از ابتلای به یبوست، دردهای مزمن در قسمت پایین و راست شکم و دردهای کولیکی، تحریکپذیری باید حرکات سالم رودهای را افزایش و توسعه داد.
عادتهای غذایی:
آرام غذا خوردن وپرهیزازپرخوری و زیاده روی در مصرف غذاهای غذایی به خصوص غذاهای چرب و فست فود
جلوگیری از بلعیدن هوا: اجتناب از نوشیدن نوشابههای کربن دار و آدامس جویدن. این تصمیم مانع از بلع هوا و تولید گاز که سبب دردهای شکمی میگردد، خواهد شد.
خلاصه مطالب بالا:
رعایت رژیم غذایی سالم مخواب مناسب و ورزش و غیره نیز برای غلبه بر این عارضه لازم میباشد و هدف از کلیه این موارد درمان و جلوگیری از ایجاد دردهای شکمی و متعاقب آن عوارض و اثرات منفی آن بر روی سلامت انسان میباشد.
منبع مقاله :organic facts
این مقاله به طور اختصاصی توسط داروباکس ترجمه شده است.