این مقاله را به اشتراک گذارید!

سیتریزین پسودوافدرین

نام فارسی: سیتریزین پسودوافدرین

نام انگلیسی: CETRIZINE+PSEUDOEPHEDRINE

نام تجاری: ZYRTEC

گروه دارویی: آنتی هیستامین‎ها

مکانیزم اثر:

اثرات آنتی‌هیستامینی این دارو به علت رقابت با هیستامین در اتصال به گیرندهH1  است. کاربرد آن در کاهش علایم ناشی از آسم آلرژیک ممکن است به دلیل جلوگیری از اثر انقباضی هیستامین بر برونش‌ها باشد. پسودوافدرین یک داروی ضد احتقان است که باعث تنگ شدن عروق می‌شود.

میزان مصرف:

در بزرگسالان یک قرص دو بار در روز مصرف می‌شود.

توضیحات دارو:

ستیریزین (Cetirizine) با نام تجاری زیرتک (Zyrtec) یک آنتی هیستامین است که باعث کاهش هیستامین طبیعی در بدن می‎شود. هیستامین می‎تواند علایم عطسه، خارش، ترشح اشک و آبریزش بینی تولید کند. به همین دلیل برای درمان علایم سرماخوردگی یا آلرژی مانند عطسه، ‎خارش، ‎ترشح اشک و آبریزش بینی استفاده می‎شود. پسودوافدرین یک ترکیب ضداحتقان است که در سرماخوردگی و در درمان احتقان بینی یا سینوس‌ها، مجرای شیپور استاش، التهاب سروزی گوش میانی، رینیت وازوموتور و اختلال عملکرد گوش میانی به دلیل تغییرات فشار جو استفاده می‌شود. پسودوافدرین یا ترکیبات مشابه آن (مانند فنیل افرین) در اغلب قرص‎ها و شربت‎های سرماخوردگی نیز وجود دارد.

حداکثر اثر دارو یک ساعت بعد از مصرف ظاهر می‌شود. در صورت با غذا سرعت جذب دارو کاهش می‌یابد. کاربرد اصلی سیتریزین در درمان حساسیت و خارش است. برای درمان رینیت آلرژیک به ویژه تب یونجه و بیماری‎های آلرژیک پوستی از قبیل کهیر و آنژیوادم نیز مصرف می‎شود. ستیریزین با مهار اختصاصی گیرنده‌ H1 (نوع یک گیرنده‌های هیستامین) عمل می‎کند. فرق آن با آنتی‎هیستامین‌های قدیمی‎تر مثل کلرفنیرامین آن است که چون از سد خونی مغزی نمی‌گذرد، اثر تسکینی کمتری بر سیستم عصبی مرکزی دارد و خواب آلودگی آن کمتر است. پسودوافدرین با تاثیر برگیرنده‌های آلفا آدرنرژیک در عروق و مخاط دستگاه تنفسی، به دلیل اثرات مقلد سمپاتیکی موجب تنگ شدن عروق وکاهش تورم مخاط بینی و کاهش ترشحات مخاطی می‌گردد و مجاری تنفسی بینی بازتر می‌شوند.

ستیریزین می‎تواند به شیر مادر عبور کند و به کودک شیرخوار آسیب برساند. از مصرف این دارو بدون مشورت با پزشک در دوران بارداری و شیردهی باید خودداری کرد.

هشدارها و عوارض جانبی:

تشنج، ایجاد توهم، گیجی، ضربان نامنظم قلب، بروز اشکال تنفسی، آشفتگی، بی‎قراری و اشکال در به خواب رفتن ازعوارض جانبی این دارو هستند.

پسودوافدرین نباید در بیماران مبتلا به گلوکوم با زاویه بسته، احتباس ادرار، زیادی فشار خون و یا بیماری‎های عروق کرونر مصرف شود.

همچنین بهتر است قطع این دارو ۴۴ روز قبل از انجام آزمون‌های تشخیصی پوست‌ صورت گیرد زیرا ممکن است موجب تغییر جواب مثبت آزمون‌های پوستی شود. بهتر است از انجام فعالیت‌هایی‌که نیاز به هوشیاری دارند، پرهیز شود.

!!! هشدار !!!
همراهان گرامی دارومارو، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و مجله پزشکی داروماروهیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد.
لطفا قبل از مصرف هرگونه دارو به صورت خود سرانه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

مشترک شدن در خبرنامه ما

به روز رسانی دریافت کنید و از بهترین ها بیاموزید

داروهای بیشتر برای کاوش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسم و یا عکس دارو را برای ما بفرستید

در کوتاه ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

Facebook X linkedin WhatsApp WhatsApp Telegram